Podvečerné lietanie na Repišti 11.júla 2022

Last modified date

komentáre 2

Včera podvečer okolo šiestej sme sa štyria, Pišta, Lajči, Miki a Milan stretli na našom diverznom letisku medzi Brzotínom a Kružnou na tréningové lietanie. Plocha je otvorená,bez prekážok na sever,juh a východ na tréningové polietanie je ideálna. Z menovaných troch svetových strán je otvorená a na západe je lemovaná svahmi, na ktorých sa tréningovo dá lietať s F3F a to na západ,juh,sever,severozápad a na východ. Ideálny kopec na lietanie lebo je neďaleko od RV ale najmä Brzotína kde vegetujem.

Ja som prišiel prvý rozbalil som Radiana a odštartoval na sever ,smerom na náš ďalší svah pri obci Rudná. Po asi desať sekundovom motorovom lete som bol výške asi 150 metrov, kde bola silná termika a kým prišli ostatní som mal asi 20 minút termického letu. Urobil som niekoľko akrobatických obratov uskutočnil som posádku k nohe. Veď sme akrobaciu prišli lietať.

Kamoši a aj ja sme vybalili Migy 29, Gripena, Warthoga, Trajner star a troch výkonných EPP akrobatov. Lietali sme do pol deviatej. Všetci lietali vo veľkom štýle. O kritické momenty nebola núdza ale všetko dopadlo OK. Každý odlietal po 20 minút čistého letového času. Prvý krát sme lietali s Migmi v dvojici. Bolo to impozantné, najmä na orientáciu, Migy sú rýchle veľmi živé.

Všetko to natočil Milan, no žiaľ pri svojom vystúpení nikdy nezapol kameru, ktorú mal na šilte čiapky. Škoda lebo lietal perfektne !!!

Ako to skutočne vyzeralo je na Milanovom videu: https://www.youtube.com/watch?v=78rdJPUo_RM

Napísal 12. júla 2022 Štefan Andoga

admin

Share

2 komentáre

  1. Ako autor článku som zabudol vysvetliť -diverzné letisko. Obyčajne lietame na oficiálnom letisku medzi Rožňavou a Jovicami .Nakoľko teraz dozrieva obilie okolo letiska a je veľmi sucho, tak máme obavy aby náhodou pri havárii a následne skratu na pohonných akumulátoroch nedošlo k požiaru zasiatych parciel obilia v okolí letiska, tak bolo rozhodnuté lietať na Repišti

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

70 + = 75

Post comment