AKTUÁLNE

AKTUÁLNE

Uvádzam abdikačný list M. Krchňaveho:

Ing. Milan Krchňavý 010 01 Žilina Gabajová 4, súčasný tréner F3F Tel. 0903 802 672

e-mail : navymilan@gmail.com,

Lermas o.z. Ul. Pri Rajčanke 49

01001 Žilina

Vec: Abdikácia z funkcie trénera kategórie F3F.

Vážený p. predseda, rada Lem,

Oznamujem vám, že po viac ako 6-tich rokov činnosti sa vzdávam funkcie trénera za kategóriu F3F, a to ku dňu 31.10.2022. Dôvody nebudem uvádzať. Odstúpenie z funkcie trénera F3F považujte za moje osobné rozhodnutie. Nový tréner resp. manažér F3F bude potvrdený na základe dohody resp. voľby výhradne v komunite F3F na poslednej seriálovej súťaži, ktorá sa bude konať v dňoch 29.-30. 10. 2022. Meno nového trénera vám oznámim asap.

Za pochopenie ďakujem

S pozdravom Ing. Milan Krchňavý v.r. V Žiline dňa 2.10.2022

Tento abdikačný dokument je zverejnený na web stránke f3x.sk 3.10.2022 s dodatkom v tomto znení:

Po viac ako 6-tich rokov činnosti sa Milan Krchňavý vzdáva funkcie trénera za kategóriu F3F ku dňu 31.10.2022.

Nový tréner resp. manažér F3F bude potvrdený na základe dohody resp. voľby výhradne v komunite F3F na poslednej seriálovej súťaži, ktorá sa bude konať v dňoch 29.-30. 10. 2022.

 Abdikácia z funkcie trénera kategórie F3F

K tejto abdikácii ja, pilot F3F Mgr. Štefan Andoga, dodávam môj osobný komentár-stanovisko, s ktorým nemusí nikto súhlasiť, a taktiež nikomu moje stanovisko nevnucujem. Takto celú situáciu vidím ja:

Kategória F3F FAI sa v Československu a potom aj po rozdelení ČSSR lieta od roku 1978, keď bola prijatá FAI ako neoficiálna kategória a potom po určitom čase, nie som si istý rokom/asi 1996/ bola prijatá ako oficiálna leteckomodelárska kategória lietania na svahu. Po prvých neoficiálnych pravidlách boli FAI prijaté oficiálne pravidlá F3F, ktoré po niekoľkých úpravách platia dodnes a podľa nich sa lietali aj tohotoročne Majstrovstvá sveta v Dánsku, na ktorých lietalo aj naše družstvo m zložení: Róbert Bartók, Vladimír Šimo a Zdenko Matejka za doprovodu Laca Vaška.

Od začiatku lietanie tejto kategórie, čiže od roku 1978 som aktívne lietal a aj lietam.

Zúčastnil som sa 1. Majstrovstiev ČSSR v roku 1987 v Ústi nad Orlici/ bolo nas nominovaných za SSR 15 pilotov/ a viedol nás naš prvý tréner Boris Krpelán. Bohužiaľ sa súťaž neodlietala- nepriaznivé podmienky. Pod vedením toho istého trénera som sa zúčastnil aj prvej medzinárodnej

súťaže v roku 1990 na kopci Rana u Loun.Bola nas tam okolo 70 pilotov skoro z celej Európy a ja som mál štartovné číslo 1. Pri mojom štarte za podmienok na hranici pravidiel, celý ansambel pozeral ako to zvládnem. Zaletel som v slabých podmienkách čas okoloi 73 sekúnd a prístal som ukážkovo na plochu 10x 25 metrov za 100 bodov. Ani táto súťaž sa neodlietala, tiež nefúkalo.

Pod taktovkou Borisa som zúčastnil veľa súťaži v Poľsku na kopci Žar ako aj v Krosne, kde súťaže ozganizovali takí piloti ako O. Krupa, Tadek Skrzesinski, respektíve Gregorz Peszke súper pilot F3F a ďalší.

Prečo to spomínam/nie ako samochvalu/ ale preto, aby som upriamil pozornosť pilotov na to, že som od začiatku spolu aj s D. Mihalidesom, L.Virágom, O. Stykom, A. Kijovským, B. Semsejom,

B. Krpelánom, J. Vrlom, P. Krpelánom, A. Zábojom, T. Šimkom, M. Svetlákom, R. Masným,

B. Haluškom, M. Ďurišom, Ľ. Ivanom, Dudom Mihalidesom, M. Galom, M. Janekom, I. Juríkom, V. Gáborom, F. Ruislom a ďalšími aktívným členom komunity pilotov F3F lietal, a môžem posúdiť čo sa za tých bezmala 40 rokov udialo.

V náväznosti na predchádzajúce konštatovania sa chcem v súvislosti s aktuálnym vzdaním sa

/obdikáciou/ funkcie trénera MK/po viac ako šiestích rokoch !!!!/ venovať práci trénera našej kategórie. V úvode môjho rozboru chcem podotknúť, že rozoberam funkciu trénera a nie jeho perzonifikáciu s konkrétnou osobou i keď sa to celkom vylúčiť nedá.

Ako som už spomímal ,že prvým trénerom bol B. Krpelán, po ňom v roku 1996 som dva roky trénerom bol ja, potom to bol O.Styk, nasledoval F. Ruisl a pred viac ako šiestími rokmi 2017 v Martine bol do tejto funkcie zvolený súčasne abdikujúci tréner.

Počas týchto šiestich rokov bola kategória F3F v úpadku, nemyslím po športovej stránke, ale po organizačnej stránke jednoznačne. Súťaže, sa počas týchto šiestích rokoch organizovali zabehaným spôsobom, ktoré nastavili predchádzajúci tréneri. Okrem toho, že súčasne abdikujúci tréner usporiadal dve medzinárodné súťaže DONOVALY CUP , pre kategóriu F3F na Slovensku urobil veľmi malo.

Ako tréner sa posledný krát osobne zúčastnil súťaží F3F v roku 2017 na Bezovci, Gugli a na Lysici s veľmi dobrými výsledkami. Proste, Milan lietal veľmi dobre, ale ako tréner v mojich očiach zlýhal na celej čiare, lebo od roku 2017, to je dlhých päť rokov sa medzi pilotmi F3F na svahu neukázal a to nielen ako pilot ale ani ako vrcholový zástupca pilotov v LeM Lermas.

A ešte k obsahu jeho abdikačného listu, kde uvadza:“že po viac ako 6-tich rokov činnosti sa vzdávam funkcie trénera za kategóriu F3F“, ja uvádzam nečinnosti!!! Viď dole citovaný

ŠPORTOVÝ PORIADOK SLOVENSKEJ REPUBLIKY PRE LETECKÝCH MODELÁROV.

Neplnil si v plnej miere svoju funkcie, ktoré pre trénera kategórie vyplyva z dokumentu: ŠPORTOVÝ PORIADOK SLOVENSKEJ REPUBLIKY PRE LETECKÝCH MODELÁROV

SERIÁLOVÉ SÚŤAŽE:

Tréner príslušnej kategórie zabezpečí:

a) Definíciu pravidiel, podľa ktorých budú súťažiacim započítané výsledky z jednotlivých súťaží. Tieto pravidla musia byť vyhlásené a zverejnené pred zahájením prvej súťaže zaradenej do seriálu.

b) Vopred určiť a v kalendári súťaží LERMAS označiť, ktoré súťaže sú do seriálu zaradené. Nie je povolené meniť, alebo rozširovať kategórie.

c)Každá súťaž musí byť vyhodnotená samostatne a musí z nej byť vydaná samostatná výsledková listina, ako je uvedené v bode 3.1.15 a 3.1.16.

  1. Spracovanie a zverejnenie záverečnej výsledkovej listiny seriálu.

Nebudem podrobne rozoberať jeho „činnosť“ vo funkcii „trénera“, ale v plnej miere kvitujem jeho abdikáciu na túto funkciu/prišla dosť neskoro/, lebo medzi pilotmi F3F je dosť fundovaných a zapalených ľudí, ktorí sa tejto kategórii budú venovať lepšie ako doterajší funkcionár.

Počas údajných šiestich rokov jeho „činnosti“ ani raz písomne nevyhodnotil a ani nezverejnil podrobné hodnotenie každého roka s výnimkou kompilácie výsledkov, ktoré boli publikované z jednotlivých súťaži organizátormi do tabuľky.Výsledky odpísal z VL jednotlivých súťaži Seriálu, bez žiadneho trénerského pohľadu ako je hodnotenia úrovne pilotov a organizátorov súťaží.

Pevne verím, že 29.-30.10. 2022 si komunita pilotov F3F zvolí spomedzi seba dobrého trénera na nasledujúce roky.

Dobrým, a aj mojim kandidátom je LACO VAŠEK.

Mgr. Štefan ANDOGA, pilot F3F

admin

Share

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

90 − = 81

Post comment